Dwingt jouw baas je nu om je vakantiedagen op te nemen? Dit zijn jouw rechten

23 maart 2020
Arbeidsrecht | OR & Thuiswerken
En zo is het!

Wij worden in deze tijd voortdurend benaderd door ondernemingsraden met allerlei vragen rondom de corona crisis. Medewerkers zitten in grote onzekerheid en wenden zich tot de OR om hulp. Het is crisis en er ligt een belangrijke taak voor de OR. Maar de OR heeft niet op alles een antwoord en zoekt ons op vanwege onze kennis en expertise.

Naast onze eigen blog, filmpjes, tips en artikelen verwijzen wij ook naar artikelen van derden om u zo goed mogelijk te informeren rondom corona en uw taak als ondernemingsraad. 

Dwingt jouw baas je nu om je vakantiedagen op te nemen? Dit zijn jouw rechten

Je werkt al een week thuis, met twee rondrennende jonge kinderen om je heen. Je bent minder productief, en dat ziet je baas ook. Mag je baas jouw dan verplichten om in deze tijd verlofuren op te nemen, omdat je nu minder productief bent?

“We horen van mensen dat er nu werkgevers zijn die in verlofdagen snijden”, vertelt José Kager van vakbond FNV. “Maar een werkgever kan je niet dwingen om verlofuren om te nemen”, zegt universitair docent arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam, Johan Zwemmer. Hoe zit dat?

Lees het hele artikel:

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/dwingt-jouw-baas-je-nu-om-je-vakantiedagen-op-te-nemen-dit-zijn-jouw-rechten/

gerelateerde artikelen

Thuiswerken, gemakkelijker gezegd dan gedaan

Wij worden in deze tijd voortdurend benaderd door ondernemingsraden met allerlei vragen rondom de corona crisis. Medewerkers zitten in grote onzekerheid en wenden zich tot de OR om hulp. Het is crisis en er ligt een belangrijke taak voor de OR. Maar de OR heeft niet...

Lees meer

Wij beantwoorden graag uw vragen omtrent corona en de ondernemingsraad

Ons corona team

Derk Domela

Derk Domela

06 51 153 571

Peter Lelijveld

Peter Lelijveld

06 53 705 207

Rick de Jong

Rick de Jong

06 51 034 107

Share This