Thuiswerken, gemakkelijker gezegd dan gedaan

23 maart 2020
OR & Thuiswerken
Thuiswerk ondernemingsraad

Wij worden in deze tijd voortdurend benaderd door ondernemingsraden met allerlei vragen rondom de corona crisis. Medewerkers zitten in grote onzekerheid en wenden zich tot de OR om hulp. Het is crisis en er ligt een belangrijke taak voor de OR. Maar de OR heeft niet op alles een antwoord en zoekt ons op vanwege onze kennis en expertise.

Naast onze eigen blog, filmpjes, tips en artikelen verwijzen wij ook naar artikelen van derden om u zo goed mogelijk te informeren rondom corona en uw taak als ondernemingsraad. 

Thuiswerken, gemakkelijker gezegd dan gedaan

Nederland werkt massaal thuis. Verplicht. Het is een van de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Maar zijn onze beroepen wel geschikt om thuis te werken, vraagt Rabobank-econoom Otto Raspe zich in deze gastcolumn voor RTL Z af.

Wie thuis kan werken, móet thuis werken. Na crisisberaad over het coronavirus besloot het kabinet tot deze ingrijpende maatregel. Nederland geeft er massaal gehoor aan. Ik ook, heel veel collega’s doen het en veel van mijn buren zie ik aan een bureau of keukentafel zitten. Maar als deze maatregel er niet was geweest, was ik naar kantoor gegaan. En velen met mij, schat ik. Hoe zit het eigenlijk met thuiswerken in Nederland?

Lees het hele artikel:

https://bit.ly/2xi47BR

https://economie.rabobank.com/publicaties/2020/maart/thuiswerken-gemakkelijker-gezegd-dan-gedaan/?utm_campaign=5bc7496ff161540001002031&utm_content=5e78e7a23d44310001d034ca&utm_medium=smarpshare&utm_source=generic

gerelateerde artikelen

De OR in tijden van (corona)crisis

Snel veranderende wereld Nog niet eerder veranderde de wereld om mij heen zo snel. Nog niet eerder volgden ontwikkelingen elkaar zo snel op als nu. Een groot deel van de Nederlanders werkt gedwongen thuis, of wordt anderszins geconfronteerd met de gevolgen van de...

Lees meer

Wij beantwoorden graag uw vragen omtrent corona en de ondernemingsraad

Ons corona team

Derk Domela

Derk Domela

06 51 153 571

Peter Lelijveld

Peter Lelijveld

06 53 705 207

Rick de Jong

Rick de Jong

06 51 034 107

Share This